LatestNews

Sterownik schładzarki do mleka Sach-12M-o

Sterownik schładzarki do mleka Sach-12M-o

Czym są schładzarki szokowe?

Schładzarki szokowe to urządzenia których zadaniem jest schłodzić produkty żywnościowe w maksymalnie szybki sposób i to zaraz po ich przygotowaniu. Działanie takich urządzeń chłodniczych ma zapobiegać utracie wartości odżywczych oraz pozwolić by smak potraw był identyczny jak ten zaraz po przygotowaniu.

Wyróżniamy schładzarko-zamrażarki, które pozwalają schłodzić jedzenie z około 70 stopni Celsjusza do -18 stopni Celsjusza w czasie nie dłuższym niż 240 minut, oraz schładzarki, dzięki którym obniżymy temperaturę z 70 stopni Celsjusza do około 3 stopni Celsjusza w mniej niż 90 minut.

Dzięki zastosowaniu takich urządzeń łatwiej jest ograniczyć możliwość skażenia bakteryjnego serwowanych potraw, co przydaje się zwłaszcza w tych lokalach gastronomicznych, którym zależy na zachowaniu norm HACCP. Schładzarki pozwalają także lepiej przygotować się na godziny szczytu, kucharze mogą przygotować porcje posiłków wcześniej, a po zamówieniu jedynie je odgrzać i zaserwować.

Schładzarki sprawdzają się zarówno w małych obiektach, jak i dużych sieciach stołówek czy restauracji, pozwalając zwiększyć wydajność procesu przygotowywania potraw.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna

Ciekawe wpisy o podróżach oraz hobby: